Vi har tidigare skrivit om att man ska göra allting för att lyckas med sitt konstnärskap, bland annat om att man kanske ibland måste låna pengar för att kunna överleva (läs det inlägget här). Och det är ju faktiskt så att man verkligen ska satsa fullt ut om konsten är vad man vill syssla med. Hur man satsar är varierande, och mycket beroende på konstnärskap. Konst kan ju faktiskt vara allting från fotograferande till målande av tavlor. Det kan också vara sådant såsom poesi och så vidare. Det ligger egentligen i betraktarens öga. Men oavsett om mycket kan kallas konst, är det inte alla som kan kalla sig konstnärer. Det finns dock saker du kan göra, för att nå målet som heter “jag är konstnär”.

Här är några förslag:

  • Ha en vernissage! Oavsett vad det är du sysslar med, så bör  det visas upp. Genom att bjuda in sina vänner och bekanta ökar du dina chanser att någon speciell ska se dig och “upptäcka” din talang. Du har också möjligheten att tjäna lite extra pengar genom att kanske sälja en eller två av dina tavlor.
  • Skicka in till en utställning! Varje år får alla konstnärer chansen att skicka in tavlor till Liljevalchs Vårsalongen. Är du en konstnär som målar är detta helt klart någonting du ska göra, och om exempelvis fotograferande är vad som är din konst – bör du skicka in dina foton till fotografiska för att få en chans att ställa ut där.
  • Var seriös! Skapa hemsida och visitkort. Med din hemsida kan du visa upp din konst, och ge också de som är intresserade en chans att följa dig på sidor såsom twitter och eller instagram. Inspireras av Kristin Dahlberg som vågade ta steget och visa upp sin konst på kristindahlberg.se. Då kan dessa ständigt vara uppdaterade i vad som händer kring din konst, och kanske kommer de att beställa en tavla av dig innan den ens är gjort? Visitkort är perfekt att ha om du är ute på en tillställning där någon säger sig vara konstintresserad. Visa bara ditt visitkort och be de kolla upp dig. Därefter är det ute ur dina händer, men chansen att de kollar upp dig är större än innan, eller hur?

Viktigast är att våga, för du har allt att vinna – men ingenting att förlora!