Instagram och fest går helt klart hand i hand. Visst är det härligt att kunna glädja gästerna med fina dekorationer och teman, men handen på hjärtat; det är samtidigt väldigt kul att få visa upp vad du har åstadkommit i kreativitet genom att fotografera festen från alla håll. Kombinera genom att föreviga din fest och lägga upp bilder på Instagram, och roa samtidigt dina gäster med bästa dekorationstipsen.

Hur ska du tänka när du vill Insta din fest? Det första är som sagt att fundera över vilka dekorationer som blir mest fotovänliga. Du kan gärna gå in på inredningsmagasin och Instagram själv för att se inspiration och leta upp häftiga tags. Tänk också på ljuset på festen. Ska du ha en utomhusfest eller inomhusfest? Detta spelar roll vid fotograferingen.

dekorationer till festInspirerande detaljer

När du lägger upp bilder på Instagram är det inte bara för att stoltsera med ditt fina upplägg på festen – det handlar också om att bli lite av en influencer och inspirera andra. Var därför inte rädd att sticka ut och använda teman som är lite udda. Kanske du är så talangfull att du får fler följare och kan starta en blogg så småningom…

Dukning och blommor är ofta i fokus när det kommer till festliga dekorationer. Men du bör absolut inte glömma bort ljussättningen och olika ljuspunkter som gör sig bra på bild och får gästerna att komma i fin stämning. Detta är minst lika viktigt under sommaren som under vintern, även om det kan te sig helt annorlunda i form av ljus, lyktor och lampor. Kanske kan du göra dina egna lampor i form av ljus inuti glasflaskor, satsa på fotogenlampor eller dränka in rummet med ljusstakar.

Prisvärda dekorationer och DIY-projekt

Dekoration behöver inte bli så dyrt eftersom det finns många billiga sajter online där du kan inhandla det du behöver. I mångt och mycket kan du dessutom vara kreativ och skapa dina egna detaljer som du kan spara och använda till senare tillfälle.