Sociala medier har blivit en central plattform när det gäller kommunikation, konsumtion och marknadsföring. För dig som drömmer om en vardag som influencer på Instagram är det enkelt att komma igång – så länge du har rätt utrustning och kreativitet.

Går det att använda en vanlig mobil för att ta bra bilder som influencer? Finns det några tips att tänka på inför livet som influencer?

Modern teknik

Tack vare den smarta teknikens framfart kan numer vem som helst ta bra bilder och videos med en helt vanlig mobiltelefon. Den nya generationens smartphones som till exempel iPhone 13 Pro är optimal för ett liv med selfies och vardagliga “captions”. För att öka din följarskara på instagram och generera intäkter via samarbeten är en bra smartphone ett måste.

För dig som har sociala medier som “jobb” är din smartphone ditt centrala arbetsverktyg. Du bör därför vara ytterst mån om att skydda den med omsorg. Både från att gå sönder och att hålla obehöriga borta från dess innehåll. Vänta inte en sekund med att utrusta mobilen och köp skal till iPhone 13 Pro på en gång för att garantera en skyddad skärm. Nästa steg är att använda dig av en smart molntjänst för att spara bilder, videos och annat material. I teknikmagasinet PC För alla beskrivs molntjänster som:

-Tryggare, effektivare och billigare än vad du kanske tror.

Systemkamera – inget måste

Någon systemkamera behövs inte längre om du använder en modern och fullt utrustad mobil som till exempel iPhone 13 Pro. Android har också vassa alternativ, men sett till behovet av en optimal kamerafunktion och ett aktivt socialt medieliv är iPhone att rekommendera.

Mobiltillverkare som Apple har stor makt när det gäller utvecklingen av sociala medier. Social medieplattformar rättar sig i viss mån efter Apples tilltag.