pexels-photo-199674Ett av de bästa knepen för att få sin bostad att skjuta i höjden under en budgivning är genom att ta snygga bilder till annonsen och styla på ett fördelaktigt sätt. Vi ger tips om hur du lyckas. 

Om du är i tankar att sälja är det smart att kontakta en mäklare i Stockholm exempelvis, men också att se till att de du anlitar tar riktigt snygga bildar och stylar ditt hem inför bostadsannons och visning.

Ta fram bostadens bästa sidor

Genom att veta hur du ska fota din bostad kan du ta fram din bostads bästa sidor till annonsen. Och oavsett om det är du eller någon annan som står för fotograferingen så är följande saker bra att veta. I en artikel från SVD tipsar Mäklarfotografen Annci om hur man ska tänka. Hon menar på att det är viktigt att få med fönster och fånga ljuset, försöka fånga en inbjudande ton i bilden, skuggor, snygga möbler och andra karaktäristiska detaljer. Ingen bostadsfotografering är den andra lik och det viktiga är att försöka hitta det mest unika med varje bostad. Det är också viktigt att tänka på att lampor och annan belysning kan ge ljus som ser märkligt ut på bilder, så var försiktig med det.

Styla på rätt sätt

Det som också är viktigt är att styla bostaden rätt, både inför fotografering och visning. I Expressen tipsas om enkel homestyling som kan ge en större värdeökning. Där skrivs det att du bland annat kan byta ut bänkskivor i laminat mot träskiva, ställa ut massor med gröns växter, byta ut toalettlocket mot ett i trä, lägga ut mycket textilier och rensa bort personliga artiklar som tandborstar och smink. Såhär skriver Sveriges Radio om Homestylisten Lina Lands stylingtips:

”Det handlar inte om att dölja något, utan att istället lyfta fram det positiva i bostaden. Andra tips som Lina Land har är: Lägg fram rena handdukar och bädda sängarna. Tända alla lampor och gärna några levande ljus. Ta bort onödliga sladdar.”