Att inreda med naturliga material och färger blir alltmer trendigt. De flesta vill ha ett lugnt och avkopplande hem och här spelar både material, val av accessoarer och färg stor roll. Inredningen i ett hem förknippas ofta med personligheten hos den eller de som bor där.

Hur kan du inreda ett avkopplande och fräscht rum som samtidigt andas kultur, design och medvetenhet? Läs mer här om hur du kan skapa ett vackert rum med enkla medel.

Inredningstrend 2020

De flesta känner till att grönt är en avkopplande färg som skänker lugn och harmoni åt vilket rum som helst. 2020 är färgen även en riktigt het inredningstrend. Det finns oändliga möjligheter där grågrön, smaragdgrön och skogsgrön bara är några exempel. Färgen är inte heller begränsad till väggarna utan även gröna gardiner är avstressande. Färgen är dock också uppiggande och för tankarna till att plocka in en bit av naturen i ditt hem.

Harmonisk helhet

För att skapa en harmonisk helhet kan du även dekorera med gröna toner i form av blom-och bladmönster som även kan kombineras med fotokonst. Ikea har lanserat en kollektion med fotokonst i form av naturbilder som kan lyfta din heminredning till nya höjder. Det går också att hitta vacker fotokonst på nätet. Fördelen med att shoppa på internet är att du kan sitta hemma i lugn och ro och botanisera bland utbudet tills du hittar något som verkligen tilltalar dig. Det är viktigt att inredningen känns genomtänkt och därför får det gärna ta tid att hitta saker som känns rätt i såväl rummet som hemmet. Genom att ha ett genomgående tema eller en färgkod som löper genom hemmets alla rum får du en känsla av att allt hänger ihop.

Tavelvägg

En tavelvägg med inspirerande bilder som arrangeras efter storlek kan bidra till känslan av att naturen har flyttat in i hemmet. Det är även viktigt att tänka på det naturliga ljuset som gärna får flöda fritt genom rummets fönster utan att blockeras av alltför mycket fönsterkarmsdekoration eller för tunga gardiner. Eftertänksam belysning kan även den framhäva vackra tavlor och föremål samt locka fram den enkla skönheten i dina gröna väggar.