Du behöver inte vara ett proffs för att ta bra bilder, men du kan bli ett proffs enkelt. Det handlar om att tänka till kring vilken känsla du vill att bilden ska förmedla. Den perfekta bilden får du till med tips från en fotograf, och dem hittar du här.

Fotografering är viktigt i många aspekter som man inte tänker på, rätt fotografering är viktigt för bostadsförsäljning, det kan hjälpa dig att få ett jobb med en proffsig bild till Cv:t eller så kanske du behöver snygga och inspirerande bilder till din blogg. Bilder är en stor del av vårt liv och varför då inte lära sig att kunna fotografera bra?

Så tänker Fotografen när hon fotar

I en artikel från Nyheter24 kan man läsa i en intervju med bloggaren och fotografen Evelina. Där ger hon sina bästa fototips för att få en snygg bild snabbt och samtidigt lära sig bli bättre på att fotografera. Hon berättar där hur hon tänker när hon fotar, och hon säger att hon alltid letar efter jämnt ljus, ofta i lätt skugga. På sommaren fotar hon gärna på kvällen, gärna med vackert dovt motljus i bilderna. Evelina fotar mycket till sin blogg och tänker på att bakgrunden ska matcha outfiten, eller få den att sticka ut ordentligt. Det beror på vilken känsla du vill att bilden ska få fram, och hon tipsar om att anpassa ljuset och bakgrunden efter detta.

Att känna sig bekväm med att bli fotad

Evelina fotar inte bara sig själv, utan också andra. Oavsett vem so fotas så är det viktigt att den som ska vara bildens motiv känner sig bekväm, annars blir det inte bra. Där är Evelinas bästa tips för att slappna av att prata.

”Förklara för hen hur du ska stå, berömma så hen får självförtroende och småprata lite hela tiden. För det finns inget som är så stelt som när fotografen är tyst bakom kameran, för då vet inte kunden om den gör bra ifrån sig eller inte”, säger hon.