Trots att de flesta enbart nöjer sig med att ha sina fotografier i telefonen eller på datorn, kan det vara kul och trevligt att ibland printa ut dem för att skicka till vänner eller sätta in i ramar. Dock kan foton lätt gå sönder, få fula fingeravtryck på sig eller vikas lätt. Skydda dem på olika sätt så håller sig dina foton fina längre.

Har du kanske haft ett bröllop och vill skicka bilder till gästerna? Eller så har ni varit på semester, tagit foton från olika enheter och vill dela med er av dem. Med smarta kuvertpåsar från Kuvert Sverige skyddas fotografierna men det blir även en snygg förpackning att få för mottagaren.

Att tänka på vid hantering av foton

Rör inte vid fotografier hur som helst. Även om dagens fotopapper har utvecklats och är tåligare så vill du hålla dina digitala minnen långlivade. Tänk på att aldrig röra foton mitt på, utan ta i hörnen så att du slipper fingeravtryck och fläckar på bilderna. Håll dem alltid platta genom att inte slänga runt dem överallt, utan låt dem ligga plant, gärna hoppressade i ett album eller en mapp.

 

Låt aldrig foton utsättas för solljus, då bleks dem och tappar sin färg. Låt foton ligga svalt och i skugga inomhus. Rama gärna in dina favoritfoton, antingen enskilda eller gör ett kollage att sätta upp på väggen för lite personlig prägel. Det finns även hur många redigeringsprogram att använda som helst, så retuschera, använd filter och scanna för ett helt unikt foto. Du kan idag hitta flera appar med redigeringsmöjligheter som Metro Mode visar:

 

Är du trött på Instagrams filter och vill redigera dina bilder snyggare och mer proffsigt? Det finns särskilt sex appar vi tycker extra mycket om – som enkelt får dina bilder att bli till mästerverk.