Inred uteplatsen som inredningsmagasinen
 

Att inreda en uteplats som inredningsproffsen behöver varken vara svårt eller dyrt. Fördelen med inredning av en terrass eller altan är att det går att ta ut svängarna lite mer än inomhus. Testa olika stilar varje säsong för att se vad du trivs bäst med.

En uteplats under tak eller en markis blir som ett extra rum från tidig vår till sen höst. Med infravärme kan du till och med använda uteplatsen under vintern om du inreder med värmande plädar och mysiga utemöbler. På Gardenstore hittar du trädgårdsmöbler och tillbehör som passar för olika inredningsstilar, både för uteplatsen intill det klassiska trähuset och den minimalistiska villan i funkisstil.

Så blir din uteplats en avkopplande oas

Utgå från de förutsättningar du har när du ska planera inredningen. Hur stor är uteplatsen? Behöver du sätta upp ett insynsskydd eller skydd för vinden? Fråga dig själv vilken stil du trivs bäst med. Kanske är en drömmig uteplats det perfekta valet för dig? En plats som för tankarna till sagornas värld med färgstarka textilier, mattor i sisal och ljuslyktor som skapar stämning när mörkret ha lagt sig.

Om du har svårt att bestämma dig för vilken stil du ska välja är det en bra idé att följa inredningsproffsens råd. Med enkla tips från designchefen kommer du igång med inredningen. Till exempel är det viktigt att kunna få skugga på delar av uteplatsen under riktigt heta och soliga sommardagar. Med ett segeldukstak får du både skugga samtidigt som det är smidigt att ta ner när dagarna blir kallare. Flexibel inredning är också viktig för uteplatsen eftersom den ibland ska fungera för en person och ibland för ett tiotal gäster. Till exempel avlastningsbord som går att flytta gör att inredningen blir mer anpassningsbar.

Ytterligare ett bra tips att ta med sig är att inreda ute som inomhus för att skapa en ombonad känsla. Lägg ut mattor och placera fluffiga kuddar så att det blir bekvämt att slå sig ner i soffan utomhus.

Så inreder du uteplatsen som i inredningsmagasinen

  • Använd mattor, ljuslyktor och andra inredningsdetaljer
  • Inspireras av inredningen inomhus och flytta ut delar av den till uteplatsen
  • Inred med flexibla möbler, till exempel flyttbara avlastningsbord