Med en knapp månad kvar till jul är det nog många runt om i världen som just nu funderar över lämpliga julklappar till sina nära och kära. Alla firar självklart inte jul och även om man gör det är det såklart inget måste eller någon självklarhet att man ger varandra julklappar. Det flesta julfirare tycker dock att det är trevligt att ha lite paketöppning tillsammans med familj eller vänner på julafton.
 
Inslagen julklapp

En stor eller många små?

Vem det är som ska få julklappen avgör oftast hur lätt eller svårt det är att hitta den perfekta klappen. Små barn är ofta relativt lätta att köpa julklappar till eftersom de ofta tycker att själva paketöppningen är roligare än innehållet. Många småpaket är därför ofta att föredra till småttingarna.

Föräldrar är lite svårare eftersom de oftast har allt de vill ha och har de det inte så köper de antagligen detta själva. Eftersom de äldre oftast sätter de yngre i första rummet tenderar de att glömma bort att ta hand om sig själva. Att ge bort en upplevelse är därför ett bra tips. Varför inte unna dem en helg på ett härligt SPA eller mysig weekendresa på fint hotell i en trevlig stad? Helt enkelt sådant som de antagligen inte skulle unna sig själva.

Pojkvän/flickvän eller make/maka brukar också vara lite svårare. Här vill man gärna ge något extra fint och kanske hellre en lite dyrare present än många små. Helst ska det dessutom vara personligt och genomtänkt. Nej, lätt är det inte. Egentligen passar samma present som till de äldre även här. Varför inte åka iväg på en weekendresa tillsammans med sin kära? Eller beställ något lite dyrare som en ny, bra kamera i Gofotos online-butik till den fotointresserade, ett presentkort i din kärastes favoritklädbutik eller något annat lite dyrare som dessutom är ett relativt säkert kort. Dyra prylar och härliga upplevelser brukar vara det absolut mest uppskattade.