Pensel som målar

Informationssamhället I dagens samhälle tar egentligen aldrig informationen slut. Speciellt inte när det kommer till bilder. Målade, modifierade eller bara gjorda själva – det brukar inte spela någon roll. Med alla dessa digitala medier såsom Facebook och Instagram så pumpas hela världen och ditt synfält med bilder och videos var du än befinner dig.
Därför bör man stanna upp lite då och då för att låta sig själv känna av konsten eller för att kanske kunna måla något för hand själv.

Konst i Nice Om man har tid och pengar kan man alltid ta sig till Nice, staden i Frankrike som också mynnar till Medelhavet. Där håller turister från alla städer och länder till och festar, solar, kollar på konst, faktiskt, och sedan är fisket väldigt bra också. Bland annat så finns Matissemuseet. Den kände konstnären levde större delen av sitt liv i staden och invånarna känner ofta igen sig i hans konst. I början av hans vistelse där regnade det i princip varje dag och han hade svårt att hålla sig kvar. Men efter en tid blev det bättre och han stannade kvar.

Historien bakom myten Henri Matisse är en utav de större konstnärerna inom modernismen och har skapat ett stort namn kring sig själv. Han gjorde även annan typ av konst men målade till största delen. 1187 flyttade han till Paris där han började studera juridik. När han blev sjuk under en längre tid så började han måla, något som han hade stor kärlek till och samtidigt var väldigt bra på. 1941 fick han dock cancer och även om han blev rullstolsbunden så slutade han inte att måla. Han arbetade mest med papper och collage som också blev det han främst förhöll sig till. Man kan se ett flertal verk av Matisse på Moderna Muséet i Stockholm.