När det är dags att sälja din bostad kan det vara bra att inför fotografering och visning lyfta fram det som är bra med just din bostad. Det gäller inte bara att städa så att bostaden blir skinande ren, det kan även vara bra att inreda och dekorera för att de som ser annonsen och kommer på visningen ska finna bostaden så attraktiv som möjligt. 

Några fina knep som de flesta kan dra till med är att i sovrummet bädda med exempelvis satinlakan, eller att i köket låta kryddor i fina behållare stå framme. Detta är bland annat för att ge ett mer levande intryck och att bostaden är till för alla. En allt för stel inredning kan göra folk lika lite sålda på att slå till på din bostad som de skulle vara om allting var stökigt och huller om buller. Andra knep är förstås att minska mängden färger, skapa ett luftigt utrymme och ibland även skippa symmetrin. 

Det första intrycket

När du lägger upp din bostad för försäljning så är det särskilt viktigt att tänka på att första intrycket betyder mycket. Tänk dig bara en bild på en helt ostylat rum där saker ligger i högar, det ger varken ett särskilt attraktivt eller inbjudande intryck. Det ska nästintill påminna om ett lite lyxigare hotell i mängden dekoration som kan få en att känna sig som hemma utan att det blir för personligt. Man ska därmed ligga någonstans i nivån att ingen bor i hemmet men att alla skulle vilja bo där om de bara fick chansen. I sin tur ökar detta inte bara chanserna till att få bostaden såld, utan även få ut en högre summa för den. 

“När en bostad ska säljas bör den tilltala en bred skara av spekulanter,” skriver Norra Halland. Oftast kan det vara en god idé att ta hjälp av homestyling-proffs som vet hur bostaden stylas för att ge det allra bästa första intrycket.