Det är ju skillnad på konst, och konst. Visst är det så! Och när man ser till konst är det viktigt att komma ihåg, att det ligger betraktarens öga – om det är snyggt eller inte.

Någonting man bör tänka på när man pratar om konst, är att vikten ligger i att någonting visas upp. Att någonting har skapat någonting, som den sen kan visa för någon annan: det är konst!

Kolla bara på det som skrivs i  den här artikeln om en utställning i Linköping:

I dag, fredag, öppnar utställningen Smak på hotellet Scandic City i Linköping. 19 svenska fotografer gör sin egen tolkning av vad smak kan vara. Pressfotografer samsas med mer konstnärligt syftande kolleger. Motivmässigt svänger det från glamour och sobra bilder av frukter, till svettigt rockfestivaltumult och närgångna porträtt. Av de medverkande är Bingo Rimér det mest kända namnet.

Skulle det här då inte vara konst? Nej, det är väl självklart att det är konst. Och när vi kom in på Bingo Rimér blir det ju ännu mer intressant. Han kallar sig konstnär, håller du med? Det borde du göra. Här är några anledningar till varför:

  • Över hela sverige har han beundrare som tittar på vad han har skapat med sin kamera
  • Modeller vill vara hans motiv, och låta honom lyfta fram de bästa av dem.
  • Han ställer ut, flera gånger om.
  • Han vågar leka med det han skapar med (sin kamera) och utvecklar konstant sitt skapande.
  • Hans bilder och tavlor säljs för stora summor utan problem.

Hur kan det inte vara en konstnär? Är det bara för att han kvinnor i underkläder? Det låter otroligt ologiskt. Kvinnor har varit framför kameran i flera hundra år, även när det bara fanns oljemålningar. Bingo skapar absolut konst och man bör faktiskt se kvinnokroppen som konst! Den har en fantastisk form, oavsett storlek! kolla bar på alla modeller som fångat folks intresse genom tiderna – Marilyn Monroe till exempel. Det är 60 år sedan hon dog, men alla vet fortfarande vem hon är, och ser upp till den hon var och försöker efterlikna hennes utseende.

En konst att vara modell

Om du är en av de som också vill bli modell, och kanske skäms för att du skulle vilja vara en underklädesmodell så som de Bingo fotograferar: släpp de tankarna genast! Att stå modell är också en konst, det får man verkligen inte glömma! Gå istället in och köp ett snygg nattlinne från snyggunder.se, be en vän ställa upp som fotograf och ta lite lätta bilder. Dessa bilder kan du därefter använda för att försöka slå som fotomodell, och har du tur (och en smula skicklighet), kanske du blir den som är Bingo Rimers näsa konstobjekt.

Det är konst – verkligen. Och den som säger annat är bara avundsjuk för att han eller hon inte har lyckats lika bra. Det är som man avslutar artikeln vi skrev o i början:

– Konst är ett intressantare sätt att skapa diskussion om smak än reklam. Jag läser hellre romaner än torr affärslitteratur. På ungefär samma sätt är det med relationen mellan konst och reklam.