När det kommer till att vårda och nära sin hobby är många överrens om att man kan gå långt för att ha råd att göra det man vill: att måla tavlor, att klättra i berg eller att bege sig ut i naturen för att studera fåglar. Men, det här är inte gratis, och ofta kan ens hobby – om den är dyr, komma i kläm mellan en relation. Det kan handla om att ens partner inte förstår fascinationen som man själv gör, eller att man blir tvungen att låna pengar för att lusten och adrenalinet driver på. Och att ta ett snabblån blir bara vanligare och vanligare. Något som över en längre tid gör med skada än nytta, då man inte vet vad man ger sig in på:

”Hos Kronofogden har antalet ärenden om obetalda sms-lån ökat från 2 592 stycken 2006 till 20 418 i fjol. I år är prognosen 35 000 obetalda sms-lån. En annan aspekt AFV tar upp är att den svenska snabblånebranschen ”är en härva av bristfällig information, ljusskygga ägare och komplicerade bolagsstrukturer”. Det är med andra ord svårt att kartlägga de företag som ligger bakom långivningen. Det finns omkring 30 snabblångivare i dagsläget.” (läs hela artikeln här)

Andra vägar att gå

Det finns andra vägar att gå än att behöva åka på en ockerränta genom snabba lån. Ett smart, men kanske lite jobbigt tips är att lämna in ditt guld. Rapporter säger att guldpris kan öka med tiden och just nu är priset på guld mycket högt. Att då leta fram det där klockarmbandet, guldringer eller halskedjan kan vara en lönsam försäljning. För, visst ska vi väl ha råd att hoppa fallskärm eller varför inte samla på sällsynta nyckelknippor? Förutom att sälja dina ägodelar kan du kanske sälja din hobby, om det är något du gör själv. Ta din hobby till nästa nivå. Många målar som hobby, och känner att de inte alls har den färdighet som behövs för att ordna en utställning. Men det är bara att våga och se vad som händer som vi kan utvecklas. Och vem vet, kanske är du nästa Picasso, Pollock eller Banksy? Bara genom att utmana dig själv får du svar.